Svenska Trädföreningen
Place: Skåneregionen 15 May 2025

SM i Trädklättring 2025

SM i Trädklättring 2025

SM i trädklättring 2025 kommer att hållas helgen vecka 20 i Skåneregionen. Mer info kommer!

Vem kan tävla?
Det finns en damklass och en herrklass. Du ska vara förtrogen med att klättra i träd samt kompetent att använda den säkerhetsutrustning som krävs. Du ska även ha god kunskap om träd så du kan ta dig fram på ett säkert sätt, utan att skada träden eller utsätta dig själv eller annan för fara. Om du inte är känd för oss sedan tidigare, kan dokumentation på relevant utbildning komma att krävas eller vitsord från tillförlitlig källa.

Utrustning

Den klätterutrustning som du vill använda kommer kontrolleras av tävlingsledningen vid gearcheck. Det är därför viktigt att du själv kontrollerar den innan tävlingen, samt fyller i utrustningskontroll formuläret innan utrustningskontrollen.

https://www.itcc-isa.com/Portals/0/Docs/2023-ITCC-Gear-Check-Form.pdf

Är du osäker om din utrustning håller måttet eller är kompatibel i den konfiguration du tänker använda den, ska du i första hand söka information hos tillverkaren av produkten. Känner du dig fortfarande tveksam efter att du har varit i kontakt med producenten, kan du mejla tävlingsledningen. Vi kommer svara i mån av tid. Utrustning som inte håller måttet kommer att sättas i karantän under tävlingen och kan hämtas ut efteråt. Din utrustning skall även vara väl rengjord och i god ordning. Vi godkänner endast CE-märkt utrustning i enlighet med ISA:s rekommendation.

https://www.itcc-isa.com/rulesregulations/equipment

Viktiga dokument

  • Innan du kommer till ​gearcheck​ skall ​utrustningsformuläret​ vara ifyllt, det finns här.
  • Information om vad som gäller för utrustningen ni använder under tävlingen hittar ni här.
  • Lista på kontroll av utrustning som ska vara genomförd innan tävlingen här.
  • Regelboken finns här.

___________________________________________________________________________________________

Hur går tävlingen till?
Under lördagen tävlar alla i fem delmoment som speglar den klättrandes arboristens arbetsdag. De tävlande blir indelade i grupper som håller ihop under hela dagen. Grupperna kommer att vara blandade med erfarna och mindre erfarna klättrare. Alla moment poängbedöms och vid dagens slut, kvalificerar sig de med högst poäng till söndagens final, Masters’ challenge. Här får finalisterna göra upp i en större utmaning, med mer tid till sitt förfogande. Utmaningen poängbedöms och vid dagens slut har vi våra svenska mästare i dam och herrklass.

För mer information om de olika momenten, besök ISAs hemsida här.

Regler
Det är viktigt att du är bekant med reglerna, för att få en så rolig och rättvis upplevelse som möjligt.

I regelboken står även mycket information om vilken utrustning som är godkänd. Ta dig tid att läsa igenom hela boken. Regelboken finns här.

Utrustnings info

Det kommer vara fortsatt stort fokus på att utrustningen som används på SM är kompatibel och används i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Varken Akimbo eller RopeRunner Pro är godkända för dubbel belastning. Ropewrenchen måste användas i enlighet med CE manualens godkända system.

Som tävlande är det upp till dig att bifoga tillräcklig information om utrustningen eg. om det inte är markerat på produkten att den möter CE eller det inte är en ”känd” produkt är det upp till dig att hitta/ bifoga dokument/ visa på tillverkarens hemsida, påvisa mer info om produkten under utrustningskontrollen. All utrustning (PPE) måste möta CE.

_________________________________________________________________________________________

Kontakt sm@tradforeningen.org

_________________________________________________________________________________________

Plats – Skåneregionen
Förkunskapskrav Ja, se beskrivning i texten ovan.
Språk Svenska
Måltider I avgiften ingår fika och lunch för de dagar du deltar.
Bekräftelse Tävlingen bekräftas 45 dagar innan kursstart. Boka därför inte resa eller boende förrän ni fått en bekräftelse att tävlingen kommer att bli av.
Sista datum för anmälan 45 dagar innan kursstart*
Sista datum för avanmälan 45 dagar innan kursstart**

*Efteranmälan sker i mån av plats.
**Vid sen avanmälan debiteras hela beloppet. Återbetalning/kreditering vid sen avanmälan godkänns endast med läkarintyg. Avanmälan måste skickas till info@tradforeningen.org.

Plats: Skåneregionen 15 May 2025

SM i Trädklättring 2025

Vill du se fler datum?

Se alla kommande evenemang

Fler datum

Vill du veta mer?

Läs ännu mer om SM i Trädklättring

Läs mer