TRAQ

(Tree Risk Assessment Qualification)

Läs om eventet

TRAQ (Tree Risk Assessment Qualification)

TRAQ (Tree Risk Assessment Qualification) i Malmö 20-22 maj

Bedömning av riskträd är något som blir vanligare och vanligare vid förvaltande av träd. Som exempelvis trädförvaltare, konsult och arborist är det därför viktigt att veta vilka faktorer som påverkar om ett träd ska klassas som ett riskträd, samt vilka åtgärder som går att göra för att minska riskerna.

Gå TRAQ-kursen och bli TRAQ-kvalificerad

Sedan en tid tillbaka finns TRAQ (Tree Risk Assessment Qualification), som är ett system för bedömning av riskträd. TRAQ är framtagen av ISA (International Society of Arboriculture) och mer information finns via: https://www.isa-arbor.com/Credentials/ISA-Tree-Risk-Assessment-Qualification

Kursen pågår under tre dagar där de två första dagarna har fokus på att lära er hur TRAQ fungerar innan kursen avslutas under dag tre med ett test. Efter avklarat test blir man TRAQ-kvalificerad.

För att klara kursen är det viktigt att ni läser igenom litteraturen och studerar ordlistan mycket noggrant. Genom att kunna orden innan kursen får ni större möjligheter att kunna tillgodogöra er kursen. Hela kursen inklusive den skriftliga tentamen är på engelska.

Kursen pågår under tre dagar:

• Dag 1: 09.00-16.00
  • Dag 2: 08.00-15.00
  • Dag 3: 08.00-11.30

Kursledare: Kursledaren är Don Picker.

Kursavgift:
I kursavgiften ingår fika och lunch dag 1 och 2, fika dag 3 samt ISA´s TRAQ-bok och övningsboken. Böckerna skickas till er efter att anmälan stängt. I avgiften ingår även ett tentamenstillfälle.

• Medlem ISA och Trädföreningen 5 200 kr (exkl. moms)
  • Kursavgift medlem Trädföreningen: 5 700 kr (exkl. moms)
  • Kursavgift ej medlem 6 000 kr (exkl. moms)

Avanmälan: Avbokning måste ske senast 10 april.
Efter detta datum debiteras hela kursavgiften.

Mer information om TRAQ finns här: https://www.tradforeningen.org/vara-arrangemang/traq/

Förkunskapskrav

ISA har satt upp förkunskapskrav för att kunna du som deltagare ska få gå utbildningen. Svenska Trädföreningen har inga rättigheter eller möjligheter att bedöma vilka som har dessa förkunskapskrav utan alla beslut tas centralt av ISA. ISA kräver dokumenterad utbildning i minst fyra av följande fem områden:

• Trädbiologi, trädanatomi och påverkan av röta.
  • Artkännedom.
  • Trädvård inklusive beskärning och åtgärder.
  • Bedömning av vitalitet, biotiska och abiotiska skador.
  • Markkännedom.

ISA har godkänt följande utbildningar, vilka därmed även är godkända i Sverige:

• ISA Board Certified Master Arborist®
  • ISA Certified Arborist®
  • ISA Tree Risk Assessment Qualified
  • A degree in arboriculture, urban forestry, traditional forestry, or horticulture that is part of a national qualifications framework or is from a college or university that is accredited or recognized  under a system that is substantially similar to accreditation.
  • AHC30810 Certificate III in Arboriculture (Australia)
  • ASCA Registered Consulting Arborist (RCA) status
  • Connecticut Arborist License
  • European Tree Technician
  • European Tree Worker
  • Fachagrarwirt Baumpflege
  • Louisiana Arborist License
  • Manitoba Arborist Training and Licensing Program
  • Maryland Tree Expert
  • Massachusetts Certified Arborist
  • New Hampshire Arborists Association Certified Arborist
  • New Jersey Certified Tree Expert
  • New Zealand National Certificate in Horticulture (Arboriculture) (Level 4)
  • Rhode Island Arborist License
    Society of American Foresters Certified Forester
  • United Kingdom Qualifications and Credit Framework Level 2 Certificate or Diploma in Arboriculture

Om du inte har någon av dessa utbildningar är det ditt eget ansvar att få dispens från ISA genom att kontakta isa@isa-arbor.com. Alla dispenser måste vara godkända innan du registrerar dig på utbildningen.

2019-05-20 09:00

TRAQ (Tree Risk Assessment Qualification)

August Palms plats 1
211 54, Malmö