Skötsel av särskilt skyddsvärda träd

avancerad nivå

Läs om eventet

Skötsel av särskilt skyddsvärda träd – avancerad nivå

Skötsel av särskilt skyddsvärda träd – avancerad nivå 17-18 september

Nu kan du anmäla dig till VETcert-utbildningen om Skötsel av skyddsvärda träd – avancerad nivå. Kursinnehållet omfattar ämnen som trädens åldrande, rötter, skötsel av de skyddsvärda träden och av marken runt omkring samt svamp och hålbildning. Denna kurs kan vara en del i din utbildning för att kunna gå vidare till VETcert certifiering,  Om man har gått VETree tredagarskurs, så behöver man inte gå denna kursen också. Tidigare kunskap som är rekommenderade:- grundläggande trädbiologi och den grundläggande en dagars VETree kurs eller motsvarande.

Kursledare är Vikki Bengtsson, med mångårig erfarenhet av att arbeta med skyddsvärda träd både i Storbritannien och i Sverige. Hon har även varit med och tagit fram kursmaterialet. Kurskonceptet är framtaget inom projektet VETcert, ett samarbetsprojekt mellan 10 organisationer runt om i Europa. Kursen är riktad främst till personer som arbetar med särskilt skyddsvärda träd eller utbildning i ämnet.

Praktiskt

Datum och tid: 17-18 april 2018. Dag 1 kl 9.00-17.30, dag 2 08.00-15.30,.

Plats: Stiftsgården Vårdnäs, 27 kilometer söder om Linköping

Kursledare: Vikki Bengtsson

Boende: Rum finns reserverade på Vårdnäs Stiftsgården fram till 4 veckor innan kursstart. Kostnad 945 kr natten (exkl moms).

Kursspråk: Hela kursen är på svenska

Medlem i Svenska Trädföreningen 5 000 kr (exkl. moms)

Kursavgift ej medlem 6 000 kr (exkl. moms)

I kursavgiften ingår följande:

Förtäring: Fika och lunch dag 1 och 2.  Tvårätters middag dag 1.

Kursmaterial: Ancient and Other Veteran Trees: further guidance on management .

2019-09-17 09:00

Skötsel av särskilt skyddsvärda träd – avancerad nivå