VETcert kurs

11-12 november

Skötsel av särskilt skyddsvärda träd – avancerad nivå

Kursinnehållet omfattar ämnen som trädens åldrande, rötter, skötsel av de skyddsvärda träden och av marken runt omkring samt svamp och hålbildning. Denna kurs kan vara en del i din utbildning för att kunna gå vidare till VETcert certifiering,  Om man har gått VETree tredagarskurs, så behöver man inte gå denna kursen också. Tidigare kunskap som är rekommenderade:- grundläggande trädbiologi och den grundläggande en dagars VETree kurs eller motsvarande.

Kursledare är Vikki Bengtsson, med mångårig erfarenhet av att arbeta med skyddsvärda träd både i Storbritannien och i Sverige. Hon har även varit med och tagit fram kursmaterialet. Kurskonceptet är framtaget inom projektet VETcert, ett samarbetsprojekt mellan 10 organisationer runt om i Europa. Kursen är riktad främst till personer som arbetar med särskilt skyddsvärda träd eller utbildning i ämnet.

• Dag 1 kl 9.00-17.30
  • Dag 2 08.00-15.30

Stiftsgården Vårdnäs, 590 45 Brokind (27 kilometer söder om Linköping)

Vikki Bengtsson

Boende

Som kursdeltagare ansvarar du själv för bokning och betalning av boende.

Rum finns reserverade på Vårdnäs Stiftsgård fram till 4 veckor innan kursstart. Kostnad 945 kr natten (exkl moms).

Kursspråk:

Hela kursen är på svenska

Medlem i Svenska Trädföreningen 5 000 kr (exkl. moms)

Kursavgift ej medlem 6 000 kr (exkl. moms)

I kursavgiften ingår följande:

Förtäring: Fika och lunch dag 1 och 2.  Tvårätters middag dag 1.

Kursmaterial: Ancient and Other Veteran Trees: further guidance on management.

Sista datum för avanmälan: Eventuell avanmälan måste ske senast den 11 oktober. Om avanmälan sker efter detta datum debiteras hela beloppet

Minsta antal deltagare för att kursen ska gå: 10

2020-11-11 09:00