Covid-19 information - Läs mer
Svenska Trädföreningen

ArbCamp 2019

ArbCamp 2019, 14-15 september

Anmäl dig här!

Program

Trädlevande Svampar med Svante Hultengren & Lillian Karlsson från Naturcentrum

Föreläsning och fältbesök med två erfarna naturvårdsbiologer.

Svante Hultengren
Naturvårdsbiolog, projektledare och artspecialist. Huvudägare och grundare av företaget. Breda kunskaper om fauna och flora i allmänhet och om lavar i synnerhet. Naturfotograf och illustratör. Även gedigen kompetens inom naturinformation, bild och miljöövervakning. Medlem av ArtDatabankens expertkommitté för lavar. Dataansvarig på Naturcentrum AB. Har arbetat på Naturcentrum AB sedan 1986.

Lilian Karlsson
Bred naturvårdsbiolog utbildad i Göteborg. Fokus ligger på fauna med projekt inom insekter, grod- och kräldjur samt fladdermöss, men arbetar också med skyddsvärda träd och naturvärdesinventeringar. Har tidigare också arbetat med ringmärkning och som fältassistent. Har arbetat på Naturcentrum sedan 2014 och är delägare i företaget.

Jim Mullholland

Fladdermusexpert - ekolog – arborist och teknisk rådgivare för Ancient Tree forum och Arboricultural Association.
Jim har en bakgrund i ekologi, trädodling och arborikultur. Hyser ett särskilt stort intresse för fladdermöss. Han utbildades ursprungligen till att följa och inventera fladdermöss i Savernake Forest, Wiltshire där hans intresse för veteranträd utvecklades. Han gett ut några publikationer och små kortfilmer om fladdermöss.
Jim ger oss en inblick i fladdermusens värld och hur de är beroende av gamla träd.

SRT Workshop (Single Rope Technique)

Ted Syhlen – Johan Pihl – Johan Austad
Tre klättrare från Sveriges creme de la creme av trädklättrare delar med sig av kunskap och erfarenheter.

Ted Syhlen, ETW Certifierad/ISA Certifierad och driver sedan några år Trädtjänst Lidköping
Har arbetat i 15 år heltid med trädvård och
ETW Certifiering även som huvuddomare för Svenska Trädföreningens SM i trädklättring. Ted är en mycket erfaren teknisk arborist som har arbetat på några av de större firmorna i landet.

Johan Pihl, ETW Certifierad och arbetar sedan några tillbaka hos Trädakuten AB (en av ARBCAMP-sponsorerna) innan dess jobbade han hos Hartill Trädexpert i många år. Johan är Sveriges genom tiderna mest tävlingsmeriterade klättrare med ett tiotal SM-guld i Svenska i trädklättring. Johan har även vunnit Europa Mästerskapen i trädklättring och tävlat i Världsmästerskapen i USA där han har placerat sig högt.

Johan Austad, ETW Certifierad Arborist och arbetar sedan många år tillbaka hos Trädakuten AB (en av ARBCAMP-sponsorerna). Han har tävlat i Svenska Mästerskapen ett flertal gånger med fler höga placeringar.
Johan har också medverkat ett flertal gånger på ETW certifieringar som domare.

Workshop med Svante Hansson

En levande legend som har arbetat som motorsågsinstruktör i 45 år och har utbildat tusentals skogsarbetare och arborister över hela världen.
Svante driver sin firma Svante Hanssons Utbildningscenter (en av ARBCAMP-sponsorerna).
Svante arbetar dagligen med motorsågsutbildning på många plan så väl inom Säker Skog som sin egen firma.
Svante ligger även bakom några hjälpmedel som många av oss har fått ta del av: Kastsågen - Throw Saw, Tilda - den mekaniska filstubben mm.

VETCERT, en välbehövlig nykomling i arboristvärlden

Daniel ger oss en inblick i VetCert, ett EU-finansierat projekt som vill se till att våra känsliga skyddsvärda träd och deras omgivning får den bästa tillgängliga skötseln.
Detta certifieringssystem har utvecklats på två nivåer:, praktiserande och konsulterande trädvård.
Certifieringen lämpar sig för människor som arbetar med träd, från arborister och skogsverksamma till de som arbetar inom kommunal verksamhet och länsstyrelse.
Daniel Daggfeldt driver sedan 25 år tillbaka Trädmästarna en av Stockholms första Trädvårdsföretag. Daniel har studerat till arborist vid Merrist Wood College, Guildford Storbritannien. Han arbetar dagligen med trädvård och som konsulterande arborist med särskilt stort intresse för bevarandet av gamla skyddsvärda träd och vård av fruktträd och all annan typ av vård som träd kan behöva.

 

2019-09-14

ArbCamp 2019

Anmäl dig här

Ekuddenvägen 50
542 45, Mariestad