Sveriges första nationella standard om trädvård SS990000:2014 publicerades i slutet av 2014.

För att den ska bli lättillgänglig och få så stor spridning som möjligt har Svenska Trädföreningen förbetalt standarden från SIS Förlag så den ska kunna laddas ned kostnadsfritt även för icke medlemmar. Följ länken nedan som går via SIS hemsida.

Svenska Trädföreningens styrelse tackar alla som engagerat sig och gjort detta omfattande projekt möjligt!

Vi arbetar nu med att prioritera fortsatt standardisering som rör trädvård. Har du en klar idé om vad som behövs härnäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till mig. Givetvis samarbetar vi med andra organisationer och experter som vill och kan bidra till arbetet.

Dani Mladoniczky / Svenska Trädföreningens representant i SIS/TK 577

Länk till standarden hos SIS.

Länkar till andra standarder, publikationer och information som berör trädvård och trädförvaltning: